onsdag 13 maj 2009

Besök

Har fram till i söndags haft besök av sambo och hund från Sundsvall. Mycket trevligt även om vädret inte varit det bästa. Inskolning för Dexter på dagis och en kort tripp till öland kom att stå på schemat. Var även ut på Gränsö ett par gånger där Dexter glatt doppade tassarna i havets kalla vatten. Gjorde även ett heroiskt dyk från klipporna då favoritpinnen rullade i vattnet. Dagen bjöd i övrigt på mestadels sol men också en del friska vindar. Skönt att komma ut var det iaf.

Angående Öland så var det inte någon vanlig turisttur vi åkte på då min kära sambo var ditbjuden på anställningsintervju, ett jobb hon också skulle visa sig erbjudas. Kul tycker vi alla då det blir avsevärt mycket närmare med 17 mil till Öland jämfört med ca 70 mil till Sundsvall.

Efter ett par dagar tror jag Devrim ändå tyckte att staden Västervik var helt okej men att bo i en liten etta en bit utanför stadens gränser är inte riktigt hennes grej. Måste dock hålla med henne om att Västervik är mysigt med sina små slingrande gator och närheten till hav och natur. Sommartid tror jag det blir en höjdare :)

I söndags åkte Devrim hem vilket såklart var trist. Jag och Dexter, som nu kommer att stanna i Västervik över sommaren, tog vara på det allt varmare vädret och besteg två av traktens utsiktsberg, Fruberget och Örnberget. Fruberget erbjuder lite mer klättring på vägen till toppen där en gammal fornborg står och vakar. Från toppen av örnberget är utsikten över skärgården magnifik och ger lite känsla av att vildmark trots närheten till väg och parkering då anmarschen begränsar sig till 10 min.

Inga kommentarer: