söndag 6 juli 2008

Finbesök från norra delarna

Onsdag 04:00. Kliver av nattskiftet aningen tidigare och beger mig hemåt. Hade som plan att sova framåt 11-tiden för att hinna käka lite innan Björn rullade in i kommunen. Väl hemma får jag ett sms från Björn som meddelar att han tänker åka 07 och vara framme ca 10. Tiotiden låter som tidigaste laget efter en natts arbete. Skickar ett snabbt svar och håller mig till tidigare nämnda plan. Sover riktigt bra men känner att det tar lite tid att återhämta sig från arbetets tunga bördor. Nåväl. Frukost.


Efter en välbehövd frukost rullar så Björn in med klättermobilen. Går en snabb husesyn och beger och sedan mot närmaste ICA för proviantering. Kursen sätts sedan mot Midskogs klippor och solen gör oss minst sagt sällskap. Dagen skulle visa sig bli varm. Apvarm. Kånkar upp våra väskor till det forna vindskyddet och rackar upp. Inleder med att värma på Bara bult (5a) och Oj (4). Förstnämnda visade sig vara en värdigare motståndare än förväntat och redan på första metrarna producerades dagens första skrapsår för egen del. Björn dock hel och ren. Kände oss nu varma och styrde kosan mot Leprechaun (6a), en överhängande och vass led på "goa grepp". Efter ett par försök var vi överens om att greppen må vara goda enligt föraren men enligt oss så är det onda. Leprechaun kändes också halvfarlig att leda p.g.a. illa placerade stenar i landningen. Såg ett par som senare klättrade den på topprep och det såg klart tryggare ut. Dock är det inget annat än led som gäller. Lämnade Leprechaun och klättrade istället ett 20 m långt och trevligt sva på sidan om. Valfläsk (5a) sattes av båda utan bekymmer.
Stora väggen äntrades nu. Surdansken (6a) var målet men skulle i värmen visa sig övermäktig. Jag har klättrat den på topprep innan och minns då inte att det var sådana problem. Det är dock då det kommer till att leda den på bult man ställs på prov. En halvläskig andrabult blev dagens stoppkloss. Nu var det pizzadags på den anrika pizzerian Knuten som passande nog hade en åttaknut som symbol. Lite tufft men i dyraste laget. Återvände till Midskogs och gav Blixt Gordon (6b) några försök men utan lycka. Hemfärd och en välbehövd natts sömn låg framför oss.

Inga kommentarer: